➤ Doğal Yolları Diş Beyazlatma

Doğal Yolları Diş Beyazlatma

Haziran 18, 2021
doğal diş beyazlatma yolları
İçindekiler

Bembeyaz bir gülüşün baş döndürücü etkisinin hepimiz farkındayız. Üstelik, profesyonel çözümler sayesinde bu gülümsemeye ulaşmak imkansız değil. Diş beyazlatma evde ve klinikte gerçekleştirilebilen, etkili bir yöntemdir. Bununla beraber, deneyebileceğiniz doğal alternatifler de bulunmaktadır. En etkili çözüm her zaman diş hekiminize başvurmak olsa da, gelin diş beyazlatmanın çeşitli yollarını beraber inceleyelim! 

Beyaz Dişler için Neler Önerilir?

Bembeyaz bir gülüş için diş sağlığı ve bakımı oldukça önemlidir. İşte daha beyaz görünen dişler için birkaç ipucu: 

  • Her gün düzenli olarak dişlerinizi fırçalamalısınız
  • Rutin olarak diş ipi kullanmalısınız. 
  • Kalsiyum ve potasyum açısından oldukça zengin besinler tüketmelisiniz.
  • Sert besinler tüketmek diş minesine zarar verebilir. Bu da dişlerinizin renginde koyulaşmaya neden olabilir. Dolayısıyla, daha beyaz dişler için beslenmenize dikkat etmelisiniz. 
  • Muz ve çilek gibi meyveler doğal diş fırçalama etkisi sağlar. Bu meyveleri tüketmek dişlerinizin görünümünü estetik olarak iyileştirebilir. 
  • Bitki çayları tüketerek, dişlerinizin renklerinin koyulaşmasının önüne geçebilirsiniz. 
  • Düzenli diş hekimi kontrolleri, dişlerinizin görünümünü ve beyazlığını korumak için yapabileceğiniz en etkili ve kesin çözümdür. 

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Diş beyazlatma işlemi üç şekilde gerçekleşebilir, bu diş beyazlatma işlemleri aşağıdaki gibidir;

  • Evde diş beyazlatma işlemi
  • Diş hekimliği kliniklerinde diş beyazlatma işlemi
  • Lazer ile diş beyazlatma işlemi: Diş hekimliği kliniklerinde yapılan diş beyazlatma işlemi,  beyazlatıcı jel ve beyazlatıcı ışıkla uygulanan bir tedavi yöntemidir. Dişin tüm yumuşak dokuları, ışık yardımıyla sertleşen bir bariyerle korunduktan sonra, beyazlatma jeli uygulanır ve ışık yardımıyla beyazlatma jeli aktif hale getirilir. Bu işlem istenilen diş rengi yakalanana kadar sürebilir. Bu işlem de bir hafta arayla iki seans uygulanabilir. 

Lazer ile diş beyazlatma, avantajlı bir diş beyazlatma yöntemi olarak tercih edilir.  Bu diş beyazlatma işlemi kısa sürede uygulanabilir. Ağız içinde yumuşak dokular korunduktan sonra yaklaşık 4-5 dakika içinde diş beyazlatma işlemi yapılabilir. 

doğal Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Diş beyazlatma işlemi üç şekilde gerçekleşebilir, bu diş beyazlatma işlemleri aşağıdaki gibidir;

  • Doğal yollar ile evde diş beyazlatma işlemi yapabilirsiniz. Bitki karışımları doğal besinler ve sağlıklı bir beslenme düzeni ile bu mümkün olacaktır.
  • Diş hekimliği kliniklerinde profesyonel olarak diş beyazlatma işlemi yaptırabilirsiniz. Diş hekimliği kliniklerinde yapılan diş beyazlatma işlemi,  beyazlatıcı jel ve beyazlatıcı ışıkla uygulanan bir tedavi yöntemidir. Dişin tüm yumuşak dokuları, ışık yardımıyla sertleşen bir bariyerle korunduktan sonra, beyazlatma jeli uygulanır ve ışık yardımıyla beyazlatma jeli aktif hale getirilir. Bu işlem istenilen diş rengi yakalanana kadar sürebilir. Bu işlem de bir hafta arayla iki seans uygulanabilir. 
  • Lazer ile modern bir şekilde diş beyazlatma işlemi yaptırabilirsiniz. Lazer ile diş beyazlatma, avantajlı bir diş beyazlatma yöntemi olarak tercih edilir.  Bu diş beyazlatma işlemi kısa sürede uygulanabilir. Ağız içinde yumuşak dokular korunduktan sonra yaklaşık 4-5 dakika içinde diş beyazlatma işlemi yapılabilir. 

Evde Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Evde diş beyazlatma uygulaması, düşük oranda “karbamid peroksit” denilen beyazlatma maddeleriyle sağlanabilir. İlk diş hekimi ile görüşme randevusunda, dişlerin beyaz rengi seçilir  ve diş beyazlatma plaklarının ölçüsü alınır. Hastanın ağzına uygun plaklar özel olarak tasarlanır ve hazırlanır. Hasta ikinci muayeneye gittiğinde ise, beyazlatıcı tüpler teslim edilir.

Diş hekimi, diş beyazlatma işlemini nasıl uygulayacağını hastasına anlatır. Hasta evde, hekimin önerdiği şekilde bu uygulamayı gerçekleştirebilir. Bu uygulamalar, evde günde iki kez iki hafta ya da geceleri uygulayarak 1-2 hafta devamlı uygulanabilir. 

Evde diş beyazlatırken kullanılabilecek doğal alternatifler de vardır. İşte evde doğal bir şekilde diş beyazlatırken tercih edilen bazı yöntemler: 

  • Karbonat ile diş beyazlatma,
  • Karbonat ve sirke ile diş beyazlatma,
  • Muz kabuğu ile diş beyazlatma,
  • Çilek ile diş beyazlatma,
  • Limon ve karbonatla diş beyazlatma.

Beyazlatma işlemi yapmadan önce diş hekiminize muayene olmanızı tavsiye ederiz. Özellikle doğal yöntemler, diş minesine zarar verme ve hassasiyete yol açma riski taşır. 

Evde 1 Günde Diş Beyazlatma Mümkün Mü?

Evde diş beyazlatmanın yukarıda da bahsettiğimiz gibi pek çok yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemlerden hangisinin tercih edileceği, nerede ve nasıl uygulanacağı alacağınız sonuçların etkisini ve hızını doğrudan etkileyecektir. 

Evde diş beyazlatırken, diş hekiminizin hazırladığı plakları kullanırsanız, dişlerinizde göreceğiniz değişim çok daha hızlı ve gözle görülür olacaktır. Doğal yöntemleri tercih etmek, diş minenize zarar vermenize sebep olabileceği gibi ağız sağlığınızı riske atacak durumlar oluşturabilir. 

Bu noktada, hızlı ve etkili bir şekilde bembeyaz bir gülüşe kavuşmak istiyorsanız, kliniğimizi arayıp randevu oluşturmanızı tavsiye ederiz. Böylece, profesyonel diş hekiminin yönlendirmesiyle beklediğiniz sonuçlara kolayca kavuşabilirsiniz!

diş beyazlatma öncesi ve sonrası

Doğal Yollarla Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir? 

Diş beyazlatmanın en etkili yöntemi diş hekiminize başvurarak profesyonel bir hizmet almaktır. Ancak zaman zaman insanlar evde, kendi yöntemleriyle diş beyazlatmayı da tercih edebilir. Bu yöntemler diş minesine zarar verebileceği için dikkatli uygulanmalıdır. İşte diş beyazlatma amacıyla yaygın bir biçimde tercih edilen bazı yöntemler: 

  • Karbonat ile Diş Beyazlatma: Dişlerinizi karbonatlar fırçalarsanız, dişlerinizde beyazlamayı fark edebilirsiniz. Bu yolu hafta 2-3 kez uygulayabilirsiniz. Aynı zamanda karbonat, tuz ve sirkeyi karıştırarak da diş beyazlatma işlemi uygulayabilirsiniz. 
  • Karbonat, Tarçın ve Adaçayı ile Diş Beyazlatma: Adaçayı ve tarçın dişlerde meydana gelen bakteri ve iltihapları iyileştirir. Karbonat ise diş rengini olduğundan daha beyaz hale getirir. 
  • Muz Kabuğu ile Diş Beyazlatma: Muz kabuğu potasyum, magnezyum ve manganez içermektedir. Bu yüzden diş beyazlatma işleminde doğal yöntem olarak kullanılabilir. Muz kabuğunu direkt dişlerinize uygulayarak kullanabilirsiniz.
  • Defne Yaprağı ve Portakal Kabuğu ile Diş Beyazlatma: Defne yaprağını un haline getirin, portakal kabuğunu rendeleyiniz ve bunları karıştırıp dişlerinizi fırçalayınız.
  • Çilek ile Diş Beyazlatma; Dişler diş yüzeyindeki aşınmaları ve plak oluşumunu engeller. Çilekleri eziniz ve püre haline getiriniz. Bu püre ile dişlerinizi fırçalayınız. 

Diş Beyazlatma Fiyatları Nelerdir?

Klinikte ya da ev ortamında yapılan diş beyazlatma işlemleri arasında pek fark yoktur, tabi ki bu işlemi “doğal yöntem” olarak adlandırdığımız yöntemlerle yapmıyorsanız. Diş beyazlatma uygulaması yaptırdığınız kurumlara göre diş beyazlatma fiyatları değişiklik göstermektedir. Yani, diş beyazlatma uygulaması için özel muayenehanede  farklı, diş hastanelerinde farklı ücret belirlenmektedir. 

Diş Beyazlatma, uygulanacak yöntemlere, kullanılacak malzeme türüne ve ağız içinde bulunan problemlere göre değişiklik göstermektedir. En net fiyatı size hekiminiz bildirecektir. Bu yüzden kliniğimize ulaşabilir, yol tarifi alabilir ve size uygun en diş beyazlatma işleminin fiyatı hakkında bilgi edinebilirsiniz! 

Evde diş Beyazlatma Hakkında Sıkça Sorulan Sorular


Evde diş beyazlatma yöntemleri diş hassasiyetine neden olur mu?

Evde diş beyazlatma, kullanılan tekniğe ve yönteme bağlı olarak diş hassasiyeti oluşturabilir. Bu işlemi gerçekleştirmeden önce mutlaka diş hekimine danışmanız gerekir. 

Evde diş beyazlatma yöntemleri sigara lekelerini giderir mi?

Evde diş beyazlatma, sigara içmeye bağlı olarak oluşan lekeleri hafifletebilir, hatta kalıcı olarak giderebilir. Ancak diş beyazlatma işleminin doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekir. Ek olarak, her hastanın durumu farklı olacağından sonuçlar da kişiden kişiye göre değişmektedir. 

Evde diş beyazlatma yöntemleri kalıcı sonuçlar verir mi?

Evde diş beyazlatma yöntemleri, diş hekiminizin direktiflerine uygun bir biçimde gerçekleştirildiğinde genellikle kalıcı sonuçlar verir. Ancak ağız ve diş bakımı, yeme içme alışkanlıkları gibi faktörler de dişlerin beyazlığında etkili olacağından, işlemin kalıcılığı kişiden kişiye göre değişecektir. 

Evde diş beyazlatma yöntemleri ile profesyonel diş beyazlatma arasındaki fark nedir?

Evde diş beyazlatma diş yüzeyindeki lekeleri gidermede ve dişlerin rengini açmada etkili olabilen, kimi zaman diş hekiminden alınan kimi zaman da doğal malzemelerle gerçekleştirilen bir işlemdir. Bu işlem, yanlış uygulama sonucunda diş minesine zarar vererek diş hassasiyetine yol açma riski taşır. Uygulamayı yaparken diş hekiminizin uyarılarını dikkate almak oldukça önemlidir. 

Profesyonel diş beyazlatma ise, gelişmiş araçlarla diş hekiminiz tarafından gerçekleştirilir. Diş hekimi tarafından gerçekleştirildiği için dişlerinizin sağlığı açısından çok daha güvenlidir. Kullanılan etken maddeler de çok daha kuvvetli olduğundan, aldığınız sonuçlar çok daha dramatik ve tatmin edici olur. 

Benzer Yazılar

0 Yorum
Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir