➤ Diş Beyazlatma Nedir ve Nasil Uygulanır?

Diş Beyazlatma Nedir ve Nasil Uygulanır?

Mart 22, 2022
Diş Beyazlatma Nedir
İçindekiler

Gün geçtikçe insanlar daha parlak, daha beyaz dişler için para ödüyorlar. Fakat diş beyazlatma nedir? diş beyazlatma işe yarıyor mu ve güvenli mi? soruları herkesin aklına takılıyor. Tedaviyle ilgili sık sorulan soruların yanıtlarını yazımızda bulabilirsiniz.

Diş Beyazlatma Nedir?

Diş beyazlatma, dişlerinizin rengini daha açık hale getirmek için beyazlatmayı içerir. Dişlerinizi parlak beyaz yapamaz, ancak mevcut rengi birkaç ton açabilir.

Kimler Diş Beyazlatma Yapabilir?

Diş beyazlatma bir diş hekimliği şeklidir ve yalnızca bir diş hekimi veya diş pratisyeni gibi yasal düzenlemeye tabi diş hekimi tarafından yapılmaktadır.

Bazı güzellik salonları diş beyazlatma hizmeti sunar, ancak diş hekimi yoksa bu işlem yasa dışıdır ve ağız sağlığınızı riske atar.

Ayrıca ev tipi diş beyazlatma kitleri de satın alınabilir fakat doktor kontrol olmadığında bu işlem risk taşıyabilir.

Diş Beyazlatma Esnasında Ne Olur?

Diş hekimi ilk önce dişlerinizin ölçüsünü alarak ağız koruyucusu yapar.Ağız koruyucusunu ile ağartma jelini nasıl kullanacağınızı size anlatır. Ardından, evde ağız koruyucusunu takarak ağartma jelini bir kaç hafta boyunca belirli bir süre kullanmanız gerekmektedir. Bazı beyazlatma jelleri bir seferde 8 saat boyunca yapılabilir, bu da tedavi süresini kısaltır.

Güçlü beyazlatma olarak da bilinen lazer beyazlatma, diş hekiminin sağlayabileceği başka bir diş beyazlatma türüdür. Dişlerinize beyazlatıcı bir ürün sürülür ve daha sonra beyazlatmayı etkinleştirmek için üzerlerine bir ışık veya lazer dişlere tutulur. Lazer beyazlatma yaklaşık bir saat sürer.

Herhangi Bir diş Hekimi Dişleri Beyazlatabilir mi?

Herhangi bir diş hekimi, Genel Dişhekimliği Konseyi’ne kayıtlı olduğu sürece dişleri beyazlatabilir. Kayıtlı diş terapistleri ve diş hijyenistleri de bir diş hekiminin reçetesi üzerine diş beyazlatma işlemini gerçekleştirebilir.

Diş beyazlatma İçin Ev Kitleri ve Güzellik Salonları Nasıldır?

Diş beyazlatma için yalnızca diş hekimine gidin, çünkü örneğin güzellik salonlarında kalifiye olmayan kişiler tarafından yapılan beyazlatma yasa dışıdır.

Ev kitleri de risk taşır. Evde kit kullanmadan önce diş hekiminizle konuşun.

Ev kitleri ve salon diş beyazlatmanın riskleri nelerdir?

Bazı ev kitleri, etkili olmak için yeterli beyazlatma ürünü içermez. Ayrıca, bir diş hekimi beyazlatma işlemini yapmıyorsa, sağlanan ağızlık tam olarak oturmayabilir, bu nedenle ağartma jelinin bir kısmı diş etlerinize ve ağzınıza sızarak hassasiyete neden olabilir.

Güzellik salonlarında eğitimsiz personel veya dişhekimliği yeterliliği olmayan personel tarafından gerçekleştirilen diş beyazlatma, ağız sağlığınızı riske sokar ve aynı zamanda yasa dışıdır.

Dişlerimin beyazlatabileceğimi nasıl öğrenebilirim?

Diş hekiminiz beyazlatmanın sizin için uygun olup olmadığını size bildirecektir. Örneğin diş eti hastalığınız veya kuronlarınız varsa, diş beyazlatma uygun olmayabilir.

Tedaviye başlamadan önce dişçiye ne sormalıyım?

Mevcut beyazlatma tedavisi türleri, ne gibi sonuçlar bekleyebileceğiniz ve bunların ne kadar sürebileceği hakkında basit sorular sormaktan korkmayın.

Ayrıca işlemin herhangi bir riski olup olmadığını da sorabilirsiniz mesela dişlerinizin hassasiyetini arttırmak gibi.

Bu tedaviyi görmüş kişilerle konuşun ve tedaviden emin olmak için birden fazla doktorla görüşün.

Diş Beyazlatma Kalıcı Mıdır?

Diş beyazlatma kalıcı değildir. Birkaç aydan 3 yıla kadar sürebilir. Kişiden kişiye değişir.

Dişlerinizi lekeleyebilecek kırmızı şarap, çay veya kahve içerseniz beyazlatma etkisi uzun sürmez.

Diş Beyazlatma Takma Dişlerde İşe Yarar mı?

Diş beyazlatma, takma dişlerde, kuronlarda, dolgularda veya kaplamalarda işe yaramaz.

Diş Beyazlatmanın Riskleri Nelerdir?

Hangi tedaviyi kullanırsanız kullanın, özellikle zaten hassas dişleriniz varsa, diş etlerinizin diş beyazlatmada kullanılan kimyasallara karşı hassas olma ihtimali vardır. Ayrıca diş etlerinde yanma olasılığı vardır.

Dişlerin Hangi Bakıma İhtiyaçları Olacak?

  • Dişlerinizi en son gece ve gün içinde en az bir kez florürlü diş macunu ile fırçalayın.
  • Şekerli yiyecek ve içecekleri azaltın.
  • Diş hekiminizi tavsiye ettikleri sıklıkta düzenli olarak ziyaret edin .
  • Dişlerinizi lekeleyebilecek yiyecek ve içecek miktarını azaltarak dişlerinizin beyaz kalmasına yardımcı olabilirsiniz.

Dişleri Sarartan Yiyecekler Nelerdir?

  • Köri
  • Ketçap
  • Barbekü Sosu
  • Kahve ve Çay
  • Gazlı içecekler
  • Bira
  • Kırmızı şarap

Benzer Yazılar

0 Yorum
Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir