➤ Laminate Veneer Avantajları ve Fiyatları

Laminate Veneer Avantajları ve Fiyatları

Aralık 13, 2021
laminate diş kaplama
İçindekiler

Laminate Veneer Diş Kaplama Nedir?

Ortodonti tedavileri güzel sonuçlar alınan hem estetik hem de ağız e diş sağlığı açısından tercih edilen tedavi yöntemidir. Ancak, ortodonti tedavisi zaman alan ve zamanla sonuçları görülen bir tedavi yöntemi olduğu için her durumda tercih edilmez.

Laminate Veneer diş kaplama nedir? data detaylı öğrenmek için blog yazımıza tıklayabilirsiniz.

Ortodonti tedavisinin tercih edilmediği durumlarda lamine diş kaplama tedavi seçeneği hastalara sunulabilir.  Lamine diş kaplama tedavisi hem alternatif bir tedavi yöntemi olmasıyla birlikte hem de kolay uygulanabilir olması nedeniyle tercih edilen tedavi yöntemidir.

Lamine diş kaplaması birçok hastanın mustarip olduğu diş rengindeki bozulmalarında, diş şekil bozukluklarında ya da çapraşık diş durumlarında tedavi yöntemi olarak tercih edilebilir. Lamine kaplama diş aynı zamanda dişler arasındaki boşlukları kapatmak için de tercih edilebilir. Yani, lamine diş kaplama sadece estetik açıdan değil aynı zamanda ağız ve diş sağlığı açısından da tercih edilmektedir..  

Lamine Diş Kimlere Yapılabilir?

Laminate veneer diş kaplamaları genellikle estetik amaçlı kullanılıyor olsalar bile aslında ağız ve diş sağlığı bozukluklarını tedavi etmek için de tercih edilen tedavi yöntemidir. Lamine kaplama diş tedavisi aşağıdaki durumlarda hastalara uygulanabilir; 

  • Eğer hastanın dişleri arasında boşluklar bulunuyorsa ve diş aralarındaki boşlukları kapatmak için lamine diş kaplama tedavisi tercih edilebilir.  
  • Diş renginden memnun olmayan ve diş beyazlatma tedavisi hastanın diş rengi üzerinde işe yaramadığı gibi durumlarda lamine diş kaplama tedavisi tercih edilebilir.  
  • Ortodonti temelli diş şekil bozukluklarının tedavi edilmesinde vakitten avantaj sağlamak için laminate kaplama diş tedavi yöntemi tercih edilir. 
  • Bazı sebeplere dayalı kırılan dişlere yapılan dolgulardaki renk ve dolgunun formundaki bozuklukları onarmak için laminate diş kaplama tedavisi uygulanabilir.  
  • Yüz hatlarında, dişlerin yapısı ve diş boyları gereği bir bozulma durumu varsa, laminate kaplama diş tedavisi uygulanabilir. 

Laminate Veneer Diş Kaplama Avantajları Nelerdir?

Hem sağlık için hem de estetik nedenlere bağlı olarak tercih edilen lamine diş kaplama tedavisinin avantajları aşağıdaki gibi sıralanabilir;

  • Dişlere daha az müdahale edilir ve kısa sürede gözle görülür sonuç alınması en büyük avantajları arasında yer alır.
  • Hastalar açısından oldukça rahat bir süreçtir.
  • Işık geçirgenliği özelliğiyle doğal diş rengine oldukça yakın diş rengine sahiptir.  
  • Diş ve diş eti arasında sorunsuz bir uyum yakalanabilir.  
  • Metal destekli porselenlerde olduğu gibi diş etlerinde yanma durumu yaprak lamine diş kaplamalarda söz konusu olmaz.  
  • Lamine diş kaplamalarının aşınma direnci oldukça yüksektir.
laminate veneer avantajları

Lamine Diş Kaplama Nasıl Yapılır? Tedavi Aşamaları

Laminate  diş kaplama estetik bir görünüm kazandırmak amacıyla tercih edilen bir tedavi türüdür. Lamine diş kaplama tedavisi aşağıdaki tedavi aşamalarının uygulanması ile gerçekleştirilir;

  • Diş hekimi öncelikle diş yüzeyleri temizler. Hastalara göre değişen ağrı eşiğine göre temizleme işleminden önce lokal anestezi uygulaması tercih edilebilir. 
  • Daha sonra dişler lamine kaplama diş tedavisi için için hazır hale gelir. Bu hazırlık süreci lamine kaplamaların diş yüzeylerine yapıştırılması  için diş yüzeylerinin pürüzlü hale getirilmesi ve diş yüzeylerinin temizlenmesi sürecini kapsamaktadır. Diş yüzeyini pürüzlü hale getirilmesi durumu diş yapısına göre farklılık gösterebilir. 
  • Diş yüzeyleri aşındırıldıktan sonra  ağız ve diş ölçüsü alınır alınır ve alınan ölçülere uygun lamine kaplama dişler laboratuvarda hazırlanma sürecine girer. Bu hazırlanma süreci 4 gün ila 6 gün arasında değişebilir.
  • 4 gün ila  6 gün bekleme sürecinde geçici lamine diş kaplamalar diş yüzeyine yapıştırılır ya da diş yüzeyine geçici dolgular yapılabilir.
  • Dişler laboratuvarlarda hazırlandığı zaman hastanın diş yüzeyleri  son kez derinlemesine temizlenir.
  • Daha sonra özel bir jel yardımıyla laminate kaplama dişler diş pürüzlü diş yüzeyine yapıştırılır. 

Lamine kaplama diş tedavisi  yukarıdaki aşamalar gerçekleştirildikten sonra 5 gün ila 7 gün içerisinde yaprak porselenlerle estetik bir gülüşe sahip olmak mümkündür.

Laminate Veneer Diş Fiyatları Ne Kadar?

Laminate Veneer fiyatı, Lamine Diş uygulamasının yaptırdığınız kurumlara göre değişiklik göstermektedir. Yani, Lamine Diş uygulamasının özel muayenehanede farklı, hastanelerde farklı ücret belirlenmektedir.  Bu gibi durumlara göre fiyat politikaları değişiklik göstermektedir. Bu yüzden de en net fiyatı size hekiminiz bildirecektir. Daha ayrıntılı tedavi yöntemleri ve bu tedavi yöntemlerinin ücretleri hakkında bilgi sahibi olabilmeniz için İstanbul’daki, İstdentbul Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğimize uğramanızı  Lamine Diş tedavisi ve tedavi ücreti hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Tek Dişe Lamine Yapılır Mı?

Lamine kaplamalar daha önce diş kesimi uygulanmamış diş yüzeylerine uygulanır. Yaprak şeklindeki kaplamalar diş yüzeylerini aşındırmaya gerek kalmadan uygulanabilir. Cam kaplamalar olduğu için estetiktir. Eğer daha önce kanal tedavisi uygulanan bir diş yüzeyine uygulanacaksa, diş görünümü daha koyu olabilir. Estetik görünümlü lamine kaplamalar incedirler ve bu nedenle özel yapıştırma yöntemleri vardır. Diş eksikliği tedavisinde lamine uygulamalar kullanılmaz. Lamine tedavisi diş yüzeylerine tek tek yapıştırılarak uygulanır. Lamine tedavisi tek dişe uygulandığı gibi köprü tedavisinde de tercih edilebilir.

Lamine Diş Koku Yapar mı?

Ağız kokusu birçok nedene bağlı oluşabileceği gibi çoğunlukla meydana gelmesinin nedeni dişlerdir.  Günlük ağız bakımı yapmayan hastalarda diş çürümeleri meydana gelebilir. Bu da ağız kokusuna neden olabilir. Aynı zamanda diş kaplaması bulunan kişilerde de ağız kokusu meydana geliyor. Zirkonyum diş kaplamalar son dönemde sıkça tecih edilen diş kaplama tedavisidir. Doğru bakımı yapılan zirkonyum kaplamalar ağız kokusuna neden olmaz. Eğer hasta ağız bakımına dikkat etmezse ağız kokusu meydana gelebilir. Ayrıca eski diş kaplamları diş eti hastalıklarına neden olabilir. Bu da ağız kokusu sebeplerindendir.

Benzer Yazılar

0 Yorum
Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir