➤ Zirkonyum Kaplama mı Lamine Diş mi?

Zirkonyum Kaplama mı Lamine Diş mi?

Kasım 02, 2023
zirkonyum ve lamine kaplama farkları
İçindekiler

Diş kaplamaları hayallerinizdeki gülümsemeyi yaratmak için popüler ve etkili bir yöntemdir. Isdentbul ile diş kaplamaları özgüveninizi zirveye taşımanıza yardımcı olmak için burada!

 Zirkonyum kaplamalar ve lamine kaplamalar mevcut en yaygın diş kaplama türlerinden ikisidir. Bilinçli bir seçim yapmanıza yardımcı olmak için bu yazıda her diş kaplamasının niteliklerini, faydalarını ve dikkate alınması gerekenenleri mercek altına aldık. Okumaya devam edin!

Zirkonyum Kaplama Uygulaması

Zirkonyum kaplamalar, güçlü ve estetik açıdan hoş bir madde olan zirkonyadan yapılır. Bu kaplama türü yüksek bir dayanıklılığa, doğal yarı saydamlığa ve renk eşleştirme özelliklerine sahiptir. Zirkonya kaplamalar uzun ömürleri ve kırılma ve çatlamaya karşı dirençleriyle dikkat çekmektedir. Ayrıca biyolojik olarak son derece uyumludurlar, bu da alerjik tepkiler veya diş eti iltihabı olasılığını azaltır.

Zirkonyum Kaplama Aşamaları

  • Muayene: Diş hekiminiz, ilk randevunuzda diş sağlığınızın durumunu analiz edecek ve tedaviye yönelik hedeflerinizi ve beklentilerinizi tartışacaktır. Tedavi planlama sürecine yardımcı olmak amacıyla dişlerinizin röntgenini, fotoğraflarını ve ölçülerini alabilirler.
  • Dişlerin Hazırlanması: Kaplamalara yer açmak için dişlerin ön yüzeyinden bir miktar mine dikkatlice kaldırılacaktır. Bu, dişleri kaplamalara hazırlamak amacıyla yapılacaktır. Tedavi boyunca rahat olmanızı sağlamak için bu işlem genellikle lokal anestezi etkisi altında yapılır. 
  • Dişlerin Ölçüsünün Alınması:Dişlerin temizliği ve cilalanmasının ardından diş hekimi dişlerinizin bir izini veya modelini oluşturacaktır. Zirkonyum kaplamalarınız şablon görevi görecek bu izlenime uygun olarak üretilecektir. Ölçü daha sonra yüksek eğitimli profesyonellerin sadece dişleriniz için üretilmiş ve hassas bir uyum sağlayan kaplamalar hazırlayacağı bir diş laboratuvarına gönderilir.
  • Uygulama: Zirkonyum kaplamalarınızın üretimi tamamlandıktan sonra son yerleştirmenin yapılması için diş kliniğine geri gelmeniz gerekecektir. Kaplamaların dişlerinize iyi uyum sağladığını, istenilen şekil ve renkte olduğunu doğrulamak için diş hekiminiz kaplamaları inceleyecektir. Kaplamaları dişlerinize yapıştırmak için diş yapıştırıcısı kullanılacak ve mümkün olan en iyi uyum ve görünümü elde etmek için gerekli değişiklikler yapılacaktır. 

Lamine Diş Kaplama Uygulaması

Porselen kaplamalar olarak da bilinen lamine kaplamalar, ince seramik kabuklardan üretilir. İstenilen estetik dönüşümü sağlayacak şekilde dişlerinizin ön yüzeyine uyacak şekilde özel olarak üretilirler. Lamine diş kaplamaları, renk değişikliği, kırılmalar, boşluklar ve yanlış hizalama gibi çeşitli diş kusurlarını giderme yetenekleriyle ünlüdür.

Lamine Diş Kaplama Uygulaması

Lamine Diş Aşamaları

  • Dişlerin Hazırlanması: Diş hekiminiz ilk seansta üzerine lamine kaplama yerleştirilecek dişleri hazırlayacaktır. Kaplamalara yer açmak için bu prosedür genellikle dişlerin ön yüzeyinden çok küçük bir emaye tabakasının çıkarılmasını gerektirir. Bu işlem boyunca rahat kalmanızı sağlamak için lokal anestezi uygulanabilir.
  • Diş Ölçülerinin Alınması: Dişler hazırlandıktan sonra diş hekiminiz özel bir malzeme kullanarak ölçülerini alacaktır. Bu ölçüler, dişleriniz için özel olarak yapılmış ve onlara mükemmel şekilde uyacak diş laminatlarının yapımında kalıp olarak kullanılacaktır. Ölçüler alındıktan sonra laminate haline getirilmek üzere diş laboratuvarına gönderilir.
  • Kaplamaların Hazırlanması: Ölçüleri rehber olarak kullanacak deneyimli profesyoneller, diş laboratuvarında size özel kaplamalarınızı oluşturacaktır. Doğal görünen sonucu garanti edecek şekilde kaplamaları ideal şekil, boyut ve renge uyacak şekilde özenle tasarlayacaklar.
  • Uygulama: Diş hekiminiz yaklaşan randevunuzda kaplamalarınızı inceleyerek ne kadar iyi oturduklarını ve nasıl göründüklerini değerlendirecektir. Gerektiğinde ayarlamalar yapılabilir. Bonding işlemine başlamadan önce diş hekiminiz laminateleri dişlerinize doğru şekilde yerleştirmeye ve doğru yönde olmalarına büyük özen gösterecektir.
  • Parlatma: Lamine kaplamalar uygulandıktan sonra diş hekiminiz dişlerinizi cilalayacaktır. Bu, fazla malzemeyi ortadan kaldıracak ve dişlerinizin pürüzsüz ve doğal bir görünüme sahip olmasını garanti edecektir. 

Zirkonyum mu Lamine mi?

Zirkonyum kaplamalar ve laminat kaplamalar arasındaki seçim, özel diş ihtiyaçlarınız, arzu ettiğiniz estetik sonuç ve bütçe gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Zirkonyum kaplamalar güç ve dayanıklılık açısından üstündür ve bu da onları uzun süre korunan mükemmel bir gülümseme arayanlar için mükemmel bir seçim haline getirir. Lamine kaplamalar ise diş yapısını korurken çok çeşitli kozmetik kaygıların çözümünde çok yönlülük sunar.

Avantajlar & DezavantajlarLamine KaplamaZirkon Kaplama
AvantajlarEstetik Kullanım
Lekelenmeye Dayanıklı
Minimal Diş Değişimi
Sağlamlık
Stabil
Renk Biyouyumluluk
DezavantajlarHassasiyet
Sınırlı Yenileme Seçenekleri
Su Hasarına Yatkınlık
Esnek Olmamak
Yenileme Maliyeti 
Kalınlık

Diş Kaplamanın Faydaları

Diş kaplamaları, gülümsemelerinin görünümünü iyileştirmek isteyen kişiler için çeşitli avantajlar sağlar. 

Kaplamaların hızlı ve çarpıcı bir görünüm yaratma potansiyeli,  en önemli avantajlarından biridir. Lekeleri, renk bozukluklarını ve kusurları gizleyerek size bembeyaz ve inci gibi düzgün bir diş seti bırakırlar. Kaplamalar aynı zamanda kişiselleştirilme özelliğine sahiptir, karmaşık ortodontik çalışmalara veya invaziv diş prosedürlerine ihtiyaç duymadan, yontulmuş, yanlış hizalanmış veya anormal şekilli dişler gibi sorunları çözmeye yardımcı olurlar. 

 Ayrıca uygun bakımla uzun süreli etki sağlarlar ve lekelere karşı oldukça dayanıklıdırlar. Kaplamalar, çok az diş hazırlığıyla parlak ve kendine güvenen bir gülümseme geliştirmek için güvenilir ve son derece etkili bir tercih olacaktır! 

  • Zirkonyum: Zirkonyum kaplamaların avantajları arasında sağlamlık ve uzun ömür, gerçek dişleri yakından taklit eden doğal görünüm, zaman içinde renk stabilitesi ve biyouyumluluk yer alır ve bunların tümü konforlu ve güvenli bir diş tedavisi sağlar. Kendinize olan güveninizi artıran ve genel diş sağlığınızı iyileştiren zirkon kaplamalar ile uzun ömürlü, çekici bir gülümseme yaratabilirsiniz.
  • Lamine Diş: Lamine dişlerin estetik açıdan uyum sağlayarak birçok kozmetik zorluğu çözmesi, gerçek dişlere yakın doğal görünümü, uzun süreli canlı bir gülümseme için lekelenme direnci ve uygulama sırasında minimal diş değişimi gibi birçok avantajı vardır. Lamine kaplamalar kullanarak doğal dişlerinizin bütünlüğünü korurken, güzel ve özgüvenli bir gülümsemeye sahip olabilirsiniz.

İstanbul Diş Kaplama Fiyatları

Türkiye İstanbul’da kaplama fiyatları, seçilen kaplama türüne ve tedavi gerektiren diş sayısına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. 

Isdentbul, Türkiye’deki kaplamaların maliyetini, konsültasyon ücretlerini ve takip randevularını kapsayan kaplama Türkiye paketleri sunmaktadır. Bu paketler kaplama konusunda Türkiye’deki en iyi diş hekimini bulmayı hedefleyen hastalar için ideal bir alternatiftir. 

Zirkonyum Kaplama Fiyat

Zirkonyum Kaplama Fiyat

Türkiye’de zirkonyum kaplama fiyatları, hastanın durumu, gerekli kaplama sayısı, diş kliniğinin konumu ve gerekli ekstra prosedürler gibi bir dizi faktöre bağlı olarak değişebilir. Bu noktada, deneyimli ekibimiz size danışmanlık vermekten mutluluk duyacaktır. Kiliniğimizi arayarak zirkonyum kaplama fiyat bilgisi alabilirsiniz.

Lamine Diş Fiyatları

İstanbul’da lamine diş fiyatları hastanın beklentilerine ve hityaçlarına göre değişecektir. Bu aşamada en sağlıklısı, güvenilir bir diş kliniğini arayarak durumunuz için fiyat almaktır. Isdentbul profesyonel ekibiyle danışmanlık servisi sunmaktadır, bizi daima arayabilirsiniz! 

Benzer Yazılar

0 Yorum
Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir