➤ 2023 Zirkonyum Kaplama Fiyatları & Çeşitleri

2023 Zirkonyum Kaplama Fiyatları & Çeşitleri

Ekim 11, 2023
zirkonyum diş kaplama nedir
İçindekiler

İçten ve sıcacık bir gülümsemenin büyüleyici etkisinin hepimiz farkındayızdır. Düzgün biçimli, tertemiz ve inci gibi parlayan dişler de bu etkinin başrolüdür. Tüm vücudumuzun işleyişinde sahip olduğu önem haricinde, ağız ve diş sağlığı estetik hedeflerimiz için de dikkate alınması gereken bir faktördür. Ancak çoğumuz doğuştan bembeyaz, biçimli dişlere sahip değilizdir. Bu Üstelik bu dişlere doğuştan sahip olsak bile, dişlerimiz genetik veya dış faktörler yüzünden zayıflayabilir, renk değiştirebilir veya çürüyebilir. Şanslıyız ki, devamlı geliştirilen çözümler sayesinde estetik bir gülümsemeye sahip olmak erişilebilir bir durum haline gelmiştir. Bu çözümlerden en popüler olanı zirkonyum kaplamadır. Diş problemlerine hem sağlam hem estetik bir çözüm olan bu kaplama çeşidi hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz işte zirkonyum diş kaplama fiyatları, türleri ve uygulanışı gibi başlıklar için hazırladığımız ayrıntılı bir kılavuz!

Zirkonyum Kaplama Nedir?

Diş kaplamaları genellikle, porselen malzemelerden üretilen diş yüzeyi kaplamalarından oluşur. Bu kaplamalar; metal destekli ve metal desteksiz olmak üzere ikiye ayrılır.  Zirkonyum kaplamalar ya da diğer adıyla zirkon dişler daha çok estetik amaçlı kullanıldıklarından için gülüş estetiği oluşturmak için tercih edilen bir kaplama çeşididir. 

Zirkonyum diş kaplaması diğer uygulamalardan ayrılmasının en büyük sebebi, kaplamanın zirkonyum maddesinden oluşmasıdır. Zirkonyum maddesi, diş yapımında kullanılan, beyaz olup saf mineral halinde kullanmak yerine zirkonya denilen seramiğe dönüştürülerek kullanılan ve dayanıklılığını arttırmak için fırınlanan bir kaplama türüdür. Zirkonyum kaplama metal desteksiz kaplama grubunda yer alır. Metal destekli kaplamalara göre daha dayanıklı ve daha estetik bir görünümü vardır.

Zirkonyum Kaplama Faydaları

Zirkonyum diş kaplamasının pek çok avantajı vardır. Doğal diş rengine yakın, sağlam bir materyalden elde edildiği için hem dayanıklı hem diğer dişlerinizle uyumludur. İçerisinde herhangi metal bulunmaz, dolayısıyla metallere hassasiyeti olan hastalar için de uygundur. Diş dokusuyla kolayca uyum sağlayacağından diş etlerinde kızarma, morarma veya çekilmeye sebep olmaz. Diş sıkma ve sert çiğneme gibi alışkanlıklarınız varsa zirkonyum kaplama en ideal tercih olacaktır, çünkü diğer kaplamalara kıyasla daha serttir, bu da onu kırılmalara karşı daha sağlam hale getirir.

Zirkonyum Kaplama Çeşitleri Nelerdir?

Zirkonyum Kaplama

Tamamı zirkonyumdan yapılmış, sağlam ve estetik diş kaplamasıdır. Bu kaplamalar, sağlam bir malzeme olan zirkonyum oksit içerir. Zirkonyum oksit, porselen kaplamalara kıyasla daha dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Ek olarak, alerjik reaksiyon riski de düşüktür ve biyouyumlu bir malzeme olarak geçer, bunun anlamı da vücutla uyumlu olmasıdır. 

Zirkonyum Implant Üstü Uygulama

İmplant üstü zirkonyum kaplama yapılarak, hastanın diş rengi ve şekline uygun kişiselleştirilmiş bir protez elde edilir.

Bu uygulama, implantın üzerine yerleştirilen protezin zirkonyumdan yapılmasıyla gerçekleştirilir. Bu nedenle, zirkonyum implant üstü uygulaması, hastalara dayanıklı ve ömürlük bir kullanım sağlamasının yanında estetik anlamda da avantajlıdır. 

Zirkonyum Implant Üstü All-on-4 Uygulama

Zirkonyum implant üstü All-on-4 uygulaması, hiç dişi olmayan ya da diş kaybı yaşayan hastalar için özel tedavi seçeneğidir. “All-on-4” terimi, sadece dört implantın kullanılmasıyla tüm üst veya alt dişlerin desteklendiği bir protez anlamına gelir. Bu yöntem, hastaların daha az implant kullanarak estetik, konforlu ve sağlıklı bir gülümsemeye sahip olmalarına olanak sağlar. 

Bu tedavi yöntemi, hastaların kısa sürede dişlerine kavuşmalarını sağlar ve tüm dişler aynı anda hazırlandığı için hızlı bir çözüm sunar. Üstelik, daha az implant kullanılıyor olması da hasta için avntajdır. Zirkonyum Implant Üstü All-on-4 uygulaması sayesinde hastalar, dişsizliğin yarattığı günlük problemlerden hızlı, kolay ve estetik bir biçimde kurtulmuş olur.

Zirkonyum Gülüş Tasarımı

Zirkonyum gülüş tasarımı, modern diş hekimliğinde yaygın olarak kullanılan bir estetik diş yenileme uygulamasıdır. İlk aşama, diş hekiminizle ağız sağlığınızı ve estetik vizyonunuzu değerlendirdiğiz bir muayenedir. Eğer gerekirse, hasarlı veya şekli bozuk dişler uygun şekilde kesilir. Daha sonra, dişlerin kalıbı çıkarılır ve diş hekiminin kararına bağlı olarak geçici kaplamalar uygulanır.

Zirkonyum dişler, kişiye özel olarak hazırlanır. Bu aşamada dijital veya geleneksel yöntemler kullanılabilir. Hazırlanan zirkonyum kaplamalar, hastanın ağız yapısına uygun bir şekilde yerleştirilir. Son kontroller yapıldıktan sonra dişlerin son rotuşları yapılarak cilalama gerçekleştirilir, böylece dişin görüntüsü doğallaşır ve kendi dişlerinizle uyumlu gözükür. 

Zirkonyum gülüş tasarımı işlemi sonrası hastalar kalıcı, doğal görünümlü ve dayanıklı bir gülüş elde ettiklerini belirtiyorlar. 

Zirkonyum Kaplamaların Diğer Diş Kaplama Türlerinden Farkı Nedir?

Zirkonyum diş kaplamalarının kullanımı ile diğer kaplama çeşitleri arasındaki fark, zirkonyumun diğer materyallere göre daha dayanıklı ve uzun ömürlü olmasıdır. Ek olarak zirkonyum kaplamaları estetik olarak diğer dişlere daha uyumlu bir görüntü sunar, bu da tercih edilme oranını arttırır. Geleneksel porselen kaplamalar genellikle feldspat seramik veya alümina içerir. Zirkonyum, doğal diş rengine daha yakın bir renk sunar. Estetik duruşu, sağlam yapısı ve uzun ömürlü oluşunun yanında dişe minimal müdahaleyle uygulanır, bu da diş sağlığı açısından çok büyük bir artıdır. 

Kaplamalar diş hekiminin görüşleri göz önünde bulundurularak, hastanın ihtiyacına ve beklentisine göre tercih edilmelidir. Dolayısıyla kaplama çeşitleri arasında kaldıysanız, kararı danışmanlık aldıktan sonra vermeniz en sağlıklısı olacaktır.

zirkonyum kaplama fiyatları

2023 Zirkonyum Kaplama Fiyatları

Sağlam ve beyaz yapısıyla hastalara hızlı, konforlu ve estetik bir şekilde hayallerinin gülüşünü yaratan zirkonyum kaplamanın 2023 fiyatı hakkında bilgi almak istiyorsanız kliniğimizi arayarak bize anında ulaşabilirsiniz. Zirkonyum kaplama maliyeti, hastadan hastaya göre değişebilir çünkü bu tedavi, diş hekiminiz tarafından kişiselleştirilen bir tedavidir. Dolayısıyla zirkonyum kaplama fiyatları konusunda en doğru bilgiyi almak ve kafanızdaki soru işaretlerini gidermek için bizimle iletişime geçebilir, deneyimli ekibimizin desteğini alabilirsiniz!

En İyi Zirkonyum Kaplama Markaları Nelerdir?

Zirkonyum kaplama, zirkonya dediğimiz beyaz renkli, sağlam bir içerikten elde edilir. Diş eksikliklerine, çürümesine veya zayıflamasına karşı etkili, konforlu, estetik bir çözümdür. Bu noktada ağız sağlığınız için en iyisini istemek ve aramak oldukça doğaldır. Zirkonyum kaplama tercihi, kişinin ihtiyacına, arzularına veya beklentilerine göre değişebilir. Bu aşamada verilecek en mantıklı karar diş hekimine başvurarak kendi diş yapınıza özel, profesyonel bir tavsiye almaktır. Danışmanlık almak yapacağınız seçimin kalitesini, dolayısıyla yaptıracağınız kaplamanın konfor ve ömrünü belirleyecektir. Eğer nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, size yardımcı olmamıza izin verin. Bize belirtilen iletişim bilgilerimizden anında ulaşabilirsiniz! 

İsdentbul ile Zirkonyum Kaplama

Zirkonyum kaplama uygulamasıyla parlak, samimi bir gülümsemeyle ifadenizi renklendirmek her zamankinden de kolay. Çürüyen, zayıflamış dişinizi bembeyaz ve sağlıklı, üstelik doğal gözüken yenisiyle değiştiren bu tedavi sayesinde kendinizi yenilenmiş hissedecek ve güvenle kahkaha atabileceksiniz. Önemli olan bu uygulamanın avantajlarından yararlanmak isterken genel ağız sağlığınızı da korumanız olduğundan, ustalık gerektiren bu tedaviyi güvenilir bir diş hekimiyle gerçekleştirmeniz sürecin en dikkat ve özen isteyen parçası olabilir. 

Ağız ve diş konusunda yarattığımız büyüleyici değişimler ve deneyimli ekibimizle Isdentbul olarak en iyi gülümsemenize giden yolculukta rehberiniz olmaktan büyük mutluluk duyarız. Eğer uygulama hakkında daha detaylı bilgi almak veya full zirkon kaplama fiyatlarını öğrenmek istiyorsanız, bize hemen ulaşabilir ve adresimiz üzerinden yol tarifi alarak kafanızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz, size destek olmaya daima hazırız! 

Benzer Yazılar

0 Yorum
Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir