➤ Elektronik Diş Fırçaları Sağlıklı Mıdır?

Elektronik Diş Fırçaları Sağlıklı Mıdır?

Haziran 25, 2021
elektronik diş fırçası
İçindekiler

Ağız ve diş sağlığı en önemli unsuru ağız ve diş temizliğidir. Bu yüzdende ağız ve diş temizliğinde kullanılan ürünler dikkatli ve araştırılarak, diş hekimine danışarak tercih edilmelidir. Biz de sizin için elektronik diş fırçaları hakkındaki bilgileri derledik. Sağlıklı okumalar Dileriz. 

Elektronik Diş Fırçaları Ne işe Yarar?

Elektronik Diş Fırçaları, elektrikle, pille ya da şarjla çalışan diş fırçaları olarak tanımlanabilir. Bu diş fırçaları otomatik ve oynar başlığa sahiptir. Bu diş fırçaları bir çok işlemden ve teknik kontrollerden geçmektedir. Uzman kişilerin üretim onayı olmadan piyasaya sunulmaktadır. Bu her ürünün olduğu gibi bir elektronik diş fırçalarının da dikkatli ve ölçülü kullanılmadığında zararlarıyla karşı karşıya kalınabilir. Bu yüzden dikkat etmek gerekir. Bu diş fırçaları her geçen gün uzmanların önerileriyle ve testleriyle daha kullanışlı hale getirilir ve her geçen gün diş hekimlerinin de elektronik diş fırçalarını tavsiyeleri artmaktadır. Elektronik Diş Fırçaları aletlerin yapımından, kullanılan malzemeye ve batarya durumu özellikleri gibi koşullara göre güncellenmektedir. Bu ürünlerin fiyatı da ülkeden ülkeye, kullanılan materyale ve içerdiği özelliklere göre değişiklik göstermektedir. 

Elektronik Diş Fırçası Özellikleri Nelerdir?

Elektronik diş fırçalarının özellikleri, kullanılan materyal ve içeriğine eklenen güncellemelerle iyileştirilmeler belirlemektedir. Elektronik diş fırçalarının özellikleri aşağıdaki gibidir:

  • Diş plaklarına karşı daha etkilidir.
  • Bu diş fırçaları diş fırçalarken yapılması gereken hareketleri doğru bir şekilde yapar. 
  • Dişlerinizi sert fırçaladığınızda sensorlar sayesinde dişlere zarar verilmesini engeller. 
  • Fırçalama zamanını sizin yerinize hesaplar ve diş fırçalama süreniz kontrollü hale gelmiş olur.
  • Farklı teknolojik güncellemelerle titreşim, salınım ve dönüş gibi farklı seçenekler sunar. 
  • Yeni nesil elektronik diş fırçalar, telefonlara entegre edildiğinde diş sağlığıyla ilgili sizi yönlendirebilir. 
  • Elektronik Diş fırçalarının başlıkları değiştirilebilir özelliğine sahiptir. Bu yüzden de size farklı sertlikteki fırçaları denemenize ve size uygun fırçalama tekniklerini deneyimlemeyi sunar. 

Elektronik Diş Fırçalarının Avantajları Nelerdir?

Ağız ve diş sağlığı konusunda günlük olarak diş fırçalamak önemlidir. diş fırçalamanın da iki önemli kritiği vardır biri kullanılan diş macunu diğeri ise kullanılan diş fırçalarıdır. elektronik diş fırçalarının avantajları da bulunmaktadır. Bu avantajları temelde üç başlık altında toplanabilir. Bu avantajlar aşağıdaki gibidir;

  • Plaklar Üzerinde ki Etkisi:  yapılan çalışmalara göre Elektronik Diş Fırçalarının plak çıkarma üzerinde etkili ve başarılı olduğu ortaya çıkmıştır. Manuel bir diş fırçası ve elektronik diş fırçalarını karşılaştırdığımızda aradaki fark gözle görülür olacaktır. 
  • Diş yüzeyinde Daha Az Aşınma Etkisi: Elektronik Diş Fırçaları sizin yerinize tüm diş fırçalama hareketlerini otomatik olarak yapar. Ayrıca bastırmalara ve aşırı sert fırçalamalara karşı sizi uyardığından dişlerinizde daha az aşınma söz konusudur.
  • Diğer Özellikler: dişlerinizin daha iyi fırçalanması için zaman ayarı, baskı sensörü bulunduğu gibi, telefonla senkron hale çalıştığında ağız sağlığıyla ilgili yönlendirmeler de yapmaktadır.  

Elektronik Diş Fırçalarının Dezavantajları Nelerdir? 

Elektronik Diş Fırçalarının faydaları olduğu kadar zararları da vardır. bu zararlar insan sağlığından daha çok insan bütçesine yönelik diyebilmemiz mümkündür. Elektronik Diş Fırçalarının dezavantajlarını üç başlık altında toplayabiliriz. Bu başlıklar aşağıdaki gibidir;

  • Maliyet: elektrikli diş fırçalarının başlıklarını değiştirmek, manuel diş fırçalarına göre oldukça maliyetlidir. 
  • Kırılabilir: elektrikli diş fırçalarını yere düşürmek onlara yapılabilecek en kötü durumdur. Bu diş fırçaları kırılabilir ve zamanla şarj edilen bataryasında sıkıntılar çıkar. 
  • Şarj: Diş fırçalamadan önce şarj etmemişseniz ya da fırçanın şarjı yoksa sağlıklı bir diş fırçalamanız mümkün olmayacaktır. Şarjlı olmasının en büyük dezavantajı bitebiliyor olmasıdır. 

Elektronik Diş Fırçası Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Elektronik Diş Fırçası Seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. bu noktalar aşağıdaki gibidir;

  • Bu alacağınız diş fırçalarının güvenilir markalar tarafından üretilmiş olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Gövde yapısı, tasarımı ve ele oturuşu önemlidir. Konforlu olmasına dikkat etmelisiniz. 
  • Diş fırçasının kıl yapısı ve fırça yapısının şekli önemlidir. Ağız ve diş yapınıza uygun elektronik diş fırçası seçmeye özen göstermelisiniz. 
  • Yedek başlık zamanla önemli hale gelecektir, çünkü diş fırçasının başlıkları düzenli olarak değiştirilmesi gerekmektedir. Bu yüzden diş fırçası başlıklarının kolay erişilebilir olmasına dikkat etmelisiniz. 
  • Salınım, dönme ve titreme olmak üzere bu temel üç özelliğini Elektronik Diş fırçalarının karşılayıp karşılamadığına özen göstermelisiniz. 

Dişlerinizi elektronik diş fırçası ile fırçalamanın detaylarını bitirirken, gülüş tasarımınızı daha iyi hale getirecek öneriler ve tavsiyeler sunduğumuz diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz.

Benzer Yazılar

0 Yorum
Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir