➤ Lazerle Diş Beyazlatma ile Hayalinizdeki Gülümsemeye Kavuşun

Lazerle Diş Beyazlatma ile Hayalinizdeki Gülümsemeye Kavuşun

Mart 15, 2023
lazer-ile-dis-beyazlatma-beyaz-dislerle-gulen-kadin
İçindekiler

Gülüş estetiği söz konusu olduğunda dişlerin rengi oldukça önemli bir rol oynar.

Ancak beyazlatma tedavileri olmadan dişlerin doğal beyazlığını korumak ve sarı dişlerin önüne geçebilmek her zaman mümkün değildir.

İyi haber şu ki, kalıcı diş beyazlatma, dişlerinizi hızlı bir şekilde beyazlatabilecek risksiz bir yöntemdir.

En etkili diş beyazlatma işlemlemleriyle, dişlerinizde oluşan lekeler ve diğer renk değişiklikleri ortadan kaldırabilir.

Daha beyaz dişlere ve daha parlak bir gülüşe sahip olmak mı istiyorsunuz? 

Hemen iletişime geçebilirsiniz.

Lazerle Diş Beyazlatma Ne Kadar Kalıcı?

Kalıcı diş beyazlatma çok uzun vadeli bir çözüm değildir, ancak dişlerinizin daha beyaz görünmesi için geçici bir yol sunar.

Diş yüzeylerindeki tartarların ve renklenmelerin giderilmesi hekiminiz tarafından diş beyazlatma işlemiyle kolaylaştırılabilir. 

Öte yandan, dişlerinize ve diş etlerinize uygun şekilde bakım yapmazsanız sarı dişler geri gelebilir ve diş beyazlatma yöntemlerini yinelemek gerekir.

Hekiminiz, dişlerinizin sağlığını ve parlaklığını korumak için size ipuçları sunacaktır.

Ayrıca dişlerinizi birden fazla kez beyazlatmanız durumunda dişlerinizin parlaklığının korunması da mümkündür.

Lazerle Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır? Adımları Nelerdir?

  1. Öncelikle, dişlerinizin temizliği yapılır. Dişlerinizin temizlenmesi, dişlerin yüzeyindeki tüm plak, tartar ve lekelerin giderilmesine yardımcı olur.
  2. Diş hekiminiz, dişlerinizin beyazlatılacak kısımlarını belirler. Bu işlem sırasında diş etleriniz koruyucu bir madde ile kaplanır.
  3. Beyazlatma jeli dişlerinizin yüzeyine uygulanır. Bu jelin içeriğindeki özel maddeler, dişlerinizin beyazlamasına yardımcı olur.
  4. Beyazlatma jeli dişlerinizde belli bir süre kalır ve daha sonra lazer ışınları ile aktivasyon sağlanır. Lazer ışınları, beyazlatma jelinin etkisini arttıracaktır.
  5. Lazerle diş beyazlatma işlemi yaklaşık 30-60 dakika sürer. İşlem sonunda dişleriniz özel bir macunla temizlenir.
  6. Diş hekiminiz son olarak, dişlerinizin hassasiyetini azaltmak için özel bir ağız bakım ürünü veya diş macunu kullanmanızı tavsiye edecektir.

Lazerle Diş Beyazlatma Kaç Seans Sürer?

Lazerle dişleri beyazlatmak için genellikle bir ya da iki seans gerekir

Dişlerinizin durumuna göre arzu ettiğiniz diş beyazlatma seviyesini elde etmek için tekniği birkaç seans boyunca uygulamak gerekebilir.

Diş beyazlatma seansları tipik olarak iki seans arasında 30 ve 60 dakika kadar sürer. 

İşlem, dişleriniz için tasarlanmış oldukça güçlü bir ışık kaynağı sunan diş beyazlatma cihazı yardımıyla gerçekleştirilir.

Yetenekli diş hekimlerimiz, dişlerinizin durumunu değerlendirecek ve taleplerinizi karşılayacak şekilde uyarlanmış ve sarı dişleri beyazlatma için kişiselleştirilmiş bir plan hazırlayacaktır.

Ayrıca size prosedürle ilgili kapsamlı bilgi vereceklerdir.

lazerle-dis-beyazlatma-kac-seans-oncesi-sonrasi Isdentbul

Lazerle Diş Beyazlatma Acıtır Mı?

Dişlerinizi lazer kullanarak beyazlatmak ağrısızdır ve herhangi bir diş eti çekilmesi gibi bir rahatsızlığa neden olmaz.

Öte yandan, bazı kişilerde tedavi yapılırken biraz hassasiyet veya rahatsızlık hissetme durumu olabilir.

Bu, dişlerinize uygulanan beyazlatıcı jelin geçici hassasiyet yaratma potansiyeline sahip mine içermesinden kaynaklanabilir. 

Bu rahatsızlık kısa bir süre sonra geçer ve diş hekiminiz muhtemelen dişlerinizi beyazlatmak için özel bir diş macunu ve gargara kullanmanızı önerecektir.

Alanında uzman diş hekimlerimiz, en son diş teknolojisinin kullanıldığı diş beyazlatma işlemi tedavisi konusunda size rehberlik ederek, herhangi bir ağrı ve rahatsızlık hissetmeden, daha beyaz ve bakımlı dişlere sahip olmanıza yardımcı olacaktır.

Lazerle Diş Beyazlatma Zararlı Mı?

Ofis tipi diş beyazlatma, usulüne uygun yapıldığında ağız ve diş sağlığınız için herhangi bir risk oluşturmaz.

Bununla birlikte, bazı kişiler ameliyatın ardından orta derecede diş hassasiyeti veya ağız kuruluğu gibi kısa süreli yan etkiler yaşayabilir.

Diş hassasiyeti sebepleri oluşması normaldir ve tedaviden kısa bir süre sonra geçer.

Ayrıca dişlerinizi beyazlatma işlemine başlamadan önce, diş hekiminiz bu işlem için dişlerinizin ne kadar sağlıklı olup olmadığını değerlendirmek adına diş ve diş eti hastalıkları muayenesi yapacaktır.

Kalıcı diş beyazlatma işlemi dişlerinizi beyazlatmak için kullanılan kimyasalların diş minesine nüfuz etmesine yardımcı olmak için lazer veya ışık kullanımını gerektirebilir.

Yine de diş hekiminiz bu tedaviyi yaparken diş minesinin herhangi bir şekilde zarar görmemesi için son derece dikkatli davranacaktır. 

Ayrıca diş hekiminiz, tedaviden önceki günlerde dişlerinizin bakımını nasıl düzgün yapacağınız konusunda size talimatlar vererek dişlerinizi beyazlatma işlemine hazırlayabilir.

Diş hekimlerimiz size tedavi önerilerinde bulunurken hem ağız sağlığınızın mevcut durumunu hem de dişlerinizin beyazlatma işleminden önceki durumunu dikkate alacaktır.

lazerle-dis-beyazlatma-zararli-mi-saglikli-disler isdentbul

Diş Beyazlatma İşlemini Kimler Yaptırmamalı?

Diş beyazlatma işlemi genellikle güvenli ve etkili bir yöntemdir, ancak bazı durumlarda bu işlemi yaptırmamanız önerilir.

Kimlerin diş beyazlatma işlemi yaptırmaması gerektiğine göz atacak olursak:

  • Hamile ve emziren kadınlar: Hamilelik ve emzirme döneminde diş beyazlatma işlemi yaptırmak, anne ve bebeğe zararlı olabilir.
  • Diş eti hastalığı olanlar: Diş eti hastalığı olan kişilerde diş beyazlatma işlemi, diş eti hassasiyeti ve ağrıya neden olabilir.
  • Çürük veya diş eti enfeksiyonu olanlar: Çürük veya diş eti enfeksiyonu olan kişilerde diş beyazlatma işlemi yapmak, enfeksiyonun yayılmasına neden olabilir.
  • Diş minesinde ciddi aşınma olanlar: Diş minesinde ciddi aşınma olan kişilerde diş beyazlatma işlemi yapmak, dişlerin daha da hassas hale gelmesine neden olabilir.

Lazer Diş Beyazlatma Sonrası Bakım Nasıl Yapılır?

Operasyon sonrasında dişlerinizin hassasiyeti artabilir.

Bu yüzden, işlem sonrasında bazı durumlara dikkat etmeniz gerekir.

İşlem sonrasında, dişlerinizin hassasiyetini azaltmak için diş hekiminiz tarafından önerilen özel ağız bakım ürünlerini kullanabilirsiniz.

Ayrıca, dişlerinizin beyazlığını daha uzun süre koruması için aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsiniz:

  • Sigara kullanmamaya özen gösterin. Sigara dişlerinizin sararmasına sebep olur ve beyazlatma işleminin etkisini azaltabilir.
  • Kahve, çay ve kırmızı şarap gibi leke yapıcı yiyecek ve içeceklerden uzak durmanız, beyazlığın korunmasına yardımcı olacaktır. 
  • Diş fırçalama alışkanlığınızı günde en az iki kez olacak şekilde düzenleyebilirsiniz. Düzenli fırçalama, dişlerinizin beyazlığını korumaya yardımcı olur.
  • Diş hekiminizin önerdiği periyodik kontrolleri aksatmayın. Hekiminiz, dişlerinizin sağlığını ve beyazlığını kontrol ederek size uygun bakım önerilerinde bulunacaktır.

Lazerle Diş Beyazlatma ile Sağlıklı Gülüşün Tadını Çıkarın

Diş beyazlatma tedavisi ile sağlıklı bir gülüşe sahip olmak çoğu insanın istediği bir şeydir.

Bu yöntem sayesinde dişlerdeki renklenmeler ve lekeler giderilerek daha beyaz ve ışıltılı bir gülüş elde edilir. 

İşlem herhangi bir rahatsızlık içermez ve sadece tek bir randevu ile tamamlanır.

Bununla birlikte, belirli durumlarda birden fazla seans da gerekebilir.

Lazer ile diş beyazlatma diş minesine herhangi bir zarar vermez ve sonuçları kalıcıdır.

Dişlerin tekrar sarı olmasını önlemek için düzenli diş bakımı gereklidir. 

IsDentBul olarak, hasta odaklı diş beyazlatma uygulaması sunuyoruz.

Ortodonti, diş implantları, porselen kron kaplamalar, zirkonyum diş kaplamaları ve lamine kaplamalar gibi çeşitli diş kozmetik hizmetleri sunmaktayız.

Daha detaylı bilgi almak için klinimiğiz’i bizzat ziyaret edebilir veya randevu alabilirsiniz.

Benzer Yazılar

1 Yorum
  1. drover sointeru

    Sweet site, super design and style, rattling clean and utilise genial.

    Yanıtla
Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir